Wiek-II

Vacature:
Communicatieadviseur met hands-on mentaliteit

Wiek-II en BDEW (Brabantse Duurzame Energie Werken) zoeken een communicatieadviseur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de communicatiestrategie van onze duurzame energieprojecten en programma’s. Dat betekent: het ontwikkelen van een visie op onze lange termijn communicatie en deze uitvoeren, het maken en uitvoeren van campagnes met impact, het creëren van aandacht voor ons verhaal en het vergroten van ons netwerk. Een groot deel van onze communicatie speelt zich offline af, ondersteund door online middelen.

Om ons team te versterken zoeken we een vindingrijke, ervaren communicatieadviseur die zich thuis voelt in Nijmegen, maar ook wil bijdragen in andere delen van (Zuid)Nederland. Een originele denker voor wie de energiesector niet onbekend is.

Complexe en uitdagende puzzel

We werken aan een complexe puzzel. Het is een verhaal dat we willen vertellen, sterker nog: dat we moeten vertellen. Om ons verhaal verder te verspreiden zoeken we extra kracht. Bij onze missie voor het ontwikkelen van een nieuwe energievoorziening hoort vernieuwende communicatie. Kom je deze met ons ontwerpen en uitvoeren? Wat is jouw rol in deze nieuwe energievoorziening?

Dit zijn je werkzaamheden

Onze ideale kandidaat

Wat zetten we er tegenover?

Wil je met ons de energiesector opschudden en klaar maken voor de toekomst? Richt je reactie met motivatie en CV aan Robbie Pastoor. Robbie zal je door de eerste stappen loodsen.

Een gesprek met leden van onze kleine team maakt deel uit van de procedure. We houden van casuïstiek en nieuwe verkenningen. In de vervolgronde leggen we graag het doordenken van een casus in ons vakgebied aan je voor.

Wil je meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Pim de Ridder, 06-55710803 of Ineke de Jong, 06-45736412

We horen graag van je.

Onze organisatie

Wiek-II en BDEW zijn actief in respectievelijk de regio Arnhem-Nijmegen en Brabant. We werken aan duurzame, lokale energieprojecten waarin inwoners een belangrijke rol hebben. Dat doen we samen met energiebedrijf Hezelaer Energy, dat energie levert aan bedrijven en consumenten, energiediensten ontwikkelt en energieprojecten realiseert.

Kijk voor een indruk van onze activiteiten op onze websites Burgers Geven Energie en Traais Energie Collectief.

Onze ambitie: een nieuwe lokale koolstofarme energievoorziening

Onze toekomstige samenleving moet koolstofarm zijn. Dat gaat niet vanzelf. Om hieraan bij te dragen hebben we een plan ontwikkeld voor een energiebedrijf van de toekomst. De basis voor het plan ligt in verschillende energieprojecten, programma’s en communities in de regio’s Breda, Eindhoven en Nijmegen, waar we op dit moment druk mee bezig zijn.

Onze missie is het opzetten van een nieuwe, lokale energievoorziening. Een duurzaam, innovatief energiebedrijf dat sterk verbonden is met de lokale gemeenschap. De gebruikers van de energie zijn de enthousiaste (mede)eigenaren van deze energievoorziening. We verleggen de grenzen naar eigen, duurzame energie waarover inwoners zelf de regie hebben. Wij geloven dat dit noodzakelijk is om de energietransitie te laten slagen.